Επιθυμώ να γίνω συντάκτης

Είχαμε γεννητούρια, το preludiance δημιούργησε τη Psychedelic Βικιπαίδεια! και ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος.

Ένα νέο project για την ενημέρωση του ελληνικού κοινού γύρω από τις ψυχοτρόπες ουσίες, κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σε διεθνές επίπεδο (στην αγγλική γλώσσα). Δίχως διάθεση έπαρσης, δίκαια νομίζω γεννάται ένα αίσθημα πρωτοπορίας :-)
Και βεβαίως όπως με το preludiance και αυτή η προσπάθεια με τη Psychedelic Wikipedia είναι μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στο χτίσιμο μιας γνωσιακής βάσης που θα είναι ανεξάρτητη από λογοκρισία (όχι, στο wikipedia δεν υπάρχει ελευθερία λόγου, τσέκαρε για παράδειγμα το άρθρο Medical Cannabis και θα προσέξεις το λουκετάκι στα δεξιά, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να προστεθούν πληροφορίες).

Ενδιαφέρεσαι να συνεισφέρεις στην προσπάθεια της Psychedelic Βικιπαίδεια; Η συμβολή κάποιου σε αυτό τον σχετικά καινούργιο χώρο των ψυχοτρόπων ουσιών στο ελληνικό διαδίκτυο, εκτιμώ ότι είναι αφενός πολύ σημαντική και αφετέρου είναι υπεύθυνη. Σημαντική διότι με τις σωστές και όχι λογοκεκριμένες πληροφορίες σμιλεύουμε νέες συνειδήσεις, δημιουργούμε νέα μονοπάτια σκέψης, συλλογισμού και δυνατότητες συλλογικής έκφρασης και ακτιβισμού σε θέματα που ακόμη στον 21ο αιώνα θεωρούνται ταμπού, όπως είναι οι ψυχοτρόπες ουσίες.
Και είναι επίσης υπεύθυνη, διότι χρειάζεται να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους για να προφυλάξουμε πρώτοι εμείς αυτό τον τόσο ευαίσθητο χώρο των ψυχοτρόπων ουσιών. Υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες που είναι άκρως εθιστικές, προκαλώντας βλάβες τόσο ψυχικές όσο και σωματικές, όπως είναι οι κατεξοχήν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) και ως εκ τούτου αυτές οι ουσίες δεν είναι του άμεσου ενδιαφέροντός μας. Θα μου πεις, η δόση κάνει το δηλητήριο και στην πραγματικότητα ναι, όλες οι ουσίες που υπάρχουν σε αυτό τον πλανήτη έχουν κάτι να προσφέρουν στον άνθρωπο αν δώσουμε προσοχή στην ακριβή δοσολογία. Χμ.. ναι μεν, αλλά...

Συνεπώς, με προσπάθειες όπως και αυτήν, ανοίγονται νέα μονοπάτια ενημέρωσης και πιστεύω είναι πολλά υποσχόμενες. Μπορείς να δημιουργείς νέα λήμματα και θα αναφερθείς αυτομάτως με το όνομα χρήστη στην περιοχή συντακτών (τσέκαρε αριστερή στήλη χαμηλά).

Η επιμέλεια και η προσοχή στην απόδοση των όρων συμβάλουν σε ποιοτικά άρθρα και επομένως σε ορθώς πληροφοριακά λήμματα. Στόχος της Psychedelic Βικιπαίδειας είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενική ορθή πληροφόρηση και ενημέρωση, γι' αυτό και τις περισσότερες φορές και στο preludiance και εδώ στη Psychedelic Wikipedia δεν χρησιμοποιείται ο όρος 'ναρκωτικά', διότι όσο αφορά στα ψυχοδηλωτικά δεν είναι ναρκωτικά, δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, δεν είναι εθιστικές ουσίες, δεν προκαλούν το θάνατο όπως οι αντίστοιχες ναρκωτικές ουσίες και δεν θα έπρεπε να κατατάσσονται έτσι όπως κατατάσσονται. Μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αναφέρεται ο όρος ναρκωτικά, για να δείξει την παράλογη εμμονή των νομικών καθεστώτων και κυβερνητικών αποφάσεων (μη λογαριάζοντας το κοινό αίσθημα δικαίου και δίχως να υπάρχει καν διάθεση δημιουργίας ενός κράτους δικαίου) απανταχού στο Δυτικό κόσμο. Οι λίγες φορές που αναφέρεται ο όρος ναρκωτικά είναι όπως για παράδειγμα στο λήμμα για τον Ντέιβιντ Νατ.

Σχετικά με τα λήμματα, μπορείς να το δουλεύεις λίγο-λίγο στο προσχέδιο (στο πρόχειρο) και όποτε κρίνεις ότι έχει στοιχειώδεις πληροφορίες το δημοσιεύεις. Κάποια λήμματα μπορεί να χρειάζονται μόνο σύντομη αναφορά (εν είδει λεξικού).

Επίσης, μπορείς να μου στέλνεις πληροφορίες για λήμματα που ήδη χρειάζονται επέκταση και θα σε προσθέτω στους συντάκτες του λήμματος. Για παράδειγμα ένα λήμμα που χρειάζεται επέκταση είναι αυτό του Άλμπερτ Χόφμαν.

Ανοίχτηκε και σχετικό θέμα στον πίνακα συζητήσεων του preludiance, για τυχόν ερωτήσεις/απορίες.

Για δήλωση συμμετοχής συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας

Καλή αρχή!

Αναζητήστε λήμμα, ορισμό, ετυμολογία στη Psychedelic Wikipedia - Βικιπαίδεια

Translate